top of page

Stockholms Krav Maga Klubb

"KRAV MAGA heightens perception and transforms fear into something more productive"

-Imi Lichtenfeld

Stockholms Krav Maga Klubb

Stockholms Krav Maga Klubb är en relativt nystartad idrottsförening som ombildades våren 2018 från tidigare organisation KMGStockholm som grundades hösten 2016  av huvudinstruktören Dima Ten i hopp om att även på sin fritid bidra till ett tryggare samhälle. Idag har vi 3 riktigt kunniga instruktörer och många aktiva medlemmar som engagerar sig ideellt i vår förening för att hjälpa oss att växa så att fler kan få lära sig självförsvar och känna sig tryggare i sin vardag.

 

Vårt mål är att fler människor ska få självförtroendet och förutsättningarna som krävs för att identifiera och förhindra en potentiellt farlig situation samt kunskaperna för att ta sig ur den så effektivt som möjligt. Detta innebär i bästa fall att man kan känna igen varningssignaler och hotfulla tecken redan långt innan det eskalerar till en fysiskt våldsam situation. Då ökar man chanserna att tryggt ta sig bort från situationen innan det spårar ur.

 

I de allra värsta fallen förlitar vi oss på de effektiva och realistiska Krav Maga teknikerna som vi tränar på under intensiva och pressade omständigheter – allt för att öka chansen att kroppen, muskelminnet och förhoppningsvis förmågan att agera och fatta beslut ska fungera under våldsamma situationer. Därför arbetar vi också kontinuerligt med att stärka både de mentala aspekterna av det som krävs för att försvara sig själv samtidigt som de fysiska delarna. Vi jobbar mycket att kunna använda rösten i våldsamma situationer, att kunna sätta på/stänga av sin egen aggression, agera under stress och viktigast av allt – att aldrig, aldrig, aldrig ge upp!

Vi tränar utefter det autentiska Krav Maga systemet som från början skapades av grundaren Imi Sde-Or (Lichtenfeld) i Israel på 1940-talet. Vi ingår i den internationellt erkända organisationen Krav Maga Global som drivs av Imis utvalda efterföljare och närmsta elev, KMG chefsinstruktör Eyal Yanilov. Krav Maga Global finns på många platser runt om i världen och även i många andra städer i Sverige, bl.a. Karlstad, Helsingborg, Örebro och Göteborg. Detta är väldigt tacksamt då det öppnar upp dörrar för många roliga träningsevents tillsammans med andra klubbar runt om i hela världen där vi alla kan inspirera varandra och utbyta erfarenheter. Dessutom får man som KMG elev träna på vilken annan KMG-klubb som helst i världen utan kostnad när man är där under en kortare period, förutsatt att man har ett KMG pass och ett godkännande från en instruktör. Det anordnas bl.a. årligen sommarläger i Sverige och många olika events världen över för Krav Maga Global utövare, t.ex. P-G Camp i Israel och Women Only International Spring Camps (WOISC).

Krav Maga Global har en form av kunskapssystem (graderingssystem) så att man som elev systematiskt får en stabil grund att stå på och avancera på ett genomtänkt och säkert sätt. Graderingen är ingen tävling utan handlar endast om en möjlighet att testa sina kunskaper och säkerställa att man är redo för att fördjupa och intensifiera sin träning. Nivåerna går från Practioner 1-5, Graduate 1-5 och upp till Expert-nivåerna. Detta system är gemensamt för alla Krav Maga Global klubbar världen över – ganska coolt, eller hur?

Läs gärna mer på Krav Maga Globals hemsida: www.krav-maga.com

bottom of page